Волен Сидеров закри вестник "Атака" и телевизия "Алфа" заради липса на пари

Националният всекидневник "Атака", вестник на едноименната партия, спира да излиза. Закрива се и телевизия "Алфа", близка до партия "Атака".

Съобщението пред редакционния колектив на вестника направи в сряда лидерът на партията Волен Сидеров. Днес журналистите подготвяха първия брой на "Атака" за тази година, който няма да види бял свят.

Причината на закриването на вестника и телевизията е липсата на пари. Субсидията на партия "Атака" намаля двойно след масовото напускане на депутати от нейната парламентарна група и пренасочването на държавната помощ за всеки от тях към ГЕРБ.

“Нямаме пари и не можем да издържаме медии”, коментираха от партията новината.

По повод на неочакваното закриване журналистите от вестника свикват пресконференция на 5 януари в БТА. На нея ще присъства и Сидеров.

Със закриването на изданието и телевизията без работа остават около 65 души – журналисти и технически персонал.

Вестник "Атака" започна да излиза през 2005 година. Той бе под ръководството на съпругата на Волен Сидеров – Капка, с която той се раздели в края на миналата година след шумни политически скандали.

От централата на партийната формацията обясниха, че преустановяването на издаването на вестника се дължи на 11-те напуснали депутати, които пренасочиха субсидиите си към ГЕРБ.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?