Волфганг Шойбле: "Не искаме да наказваме британците за тяхното решение“

Волфганг Шойбле

Лондонското Сити предлага финансови услуги, които облагодетелстват Европа като цяло, и Европейският съюз трябва да признае това в една "разумна" сделка за Брекзит. Това коментира в интервю за в. "Тагесшпигел" германският министър на финансите Волфганг Шойбле, цитиран от Ройтерс.

"Не искаме да наказваме британците за тяхното решение", отбелязва Шойбле в предварително разпространеното интервю. "Искаме Великобритания да остане близо до нас", казва той.

"Финансовият център на Лондон обслужва цялата европейска икономика", допълва германският министър. "Лондон предлага качествени финансови услуги, каквито не могат да се намерят на континента. Това ще се промени малко след отделянето, но с Великобритания трябва да намерим разумни правила в тази посока".

Очаква се до края на март британският премиер Тереза Мей да даде ход на официални преговори с ЕС по напускане на блока, оставяйки банките, застрахователите, компаниите за управление на активи и пазарите да се чудят как да обслужват клиентите на континента в бъдеще, припомня Ройтерс.

Споделяне

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?