Волфганг Шойбле се надява Великобритания да остане в ЕС

Волфганг Шойбле се надява Великобритания да остане в ЕС

Бившият германски финансов министър Волфганг Шойбле заяви, че се надява Великобритания да премисли решението да напусне Европейския съюз след и зразената от ЕС подкрепа за Лондон около случая "Скрипал", предаде ДПА.

"Неизменно продължавам да се надявам британците да останат в ЕС", каза Шойбле в коментар за днешните вестници на медийна група "Функе", допълвайки, че с надява също британците да видят "колко хубаво е да не си сам в света".

Някои страни от ЕС, включително Германия и Франция, наред със САЩ и НАТО, изгониха тази седмица общо над 140 руски дипломати след отравянето в началото на месеца на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му в британския град Солсбъри.

Шойбле се оттегли от министерския пост миналата година, но остава висша фигура в Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел.

Вчера Обединеното кралство отбеляза началото на годината, която остава до раздялата. Въпросът продължава да предизвиква разделение сред британците, разногласия за формата на бъдещите си отношения имат и Лондон и Брюксел.

Споделяне

Още от Европа