"Волво" откри сервизен център до Пловдив за 4 млн. лв.

Шведската компания е инвестирала 12 млн. лева в развитието на мрежата си у нас

Шведският автомобилен гигант "Волво" разшири сервизната си мрежа в България с откриването на пети център в Пловдив. Инвестицията в него е 3.8 млн. лева, съобщиха от компанията.

Базата се простира на терен от 23 декара в непосредствена близост до магистрала "Тракия" (120-ти км, до село Бенковски, община Марица).

В центъра ще се извършва обслужване, сервиз и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Капацитетът на обслужване ще бъде близо 5000 камиона годишно. Ще може да се работи по 9 камиона едновременно.

Сервизът разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала и три диагностични стенда.

Складовата база ще предлага големи наличности на резервни части и ще осигурява доставка в рамките на 24 часа.

Екипът, който ще обслужва клиентите, се състои от 15 механици и мобилна група. Част от него са и едни от най-добрите специалисти в следпродажбеното обслужване, които през годините са спечелили и международно признание с челни класирания в глобални състезания на компанията.

"Пловдив е стратегически регион за нас с динамично развиващ се бизнес, нови инвестиции и едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш. Освен това се намира в непосредствена близост до ключови транспортни артерии, което ни помага да реагираме бързо и да сме на разположение да помагаме максимално ефективно на клиентите ни", каза Карин Йохансон, управляващ директор на "Волво Груп България" по време на събитието.

Инвестицията в собствен сервизен център в Пловдив е част от цялостната стратегия на "Волво Груп България" за развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната.

Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г. В началото на 2016 година отвори врати и разширен сервизен център в София, който има капацитет за обслужване на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача.

През 2017 заработи и новият център на "Волво Груп България" в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През есента на 2018 година бе открита и сервизна база на компанията във Велико Търново. Така общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа на шведската компания надхвърля 12 млн. лева.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?