"Волво" временно затваря заводите си в Швеция, САЩ и Белгия

"Волво" временно затваря заводите си в Швеция, САЩ и Белгия

Шведският производител на автомобили "Волво" (Volvo) временно затваря заводите си в Швеция, САЩ и Белгия като мярка срещу разпространението на Ковид-19 макар да възобнови производството в Китай, където епидемията отшумява.

Заводът в белгийския град Гент вече преустанови работа и ще остане затворен до 5 април. Мощностите в Торсланда, Шкьовде и Олофстрьом (Швеция) и в Южна Каролина (САЩ) ще бъдат затворени между 26 март и 14 април.

От вкъщи и с намалено работно време ще работи администрацията на компанията.

Тези действия ще предпазят служителите и ще гарантират връщане към нормалното производство възможно най-бързо и безопасно, пише в съобщението ѝ.

По-рано този месец "Волво" отвори отново своите четири производствени завода в Китай, след удължения период, в който не работеха. Петъчният трафик към шоурумите показва нормализиране на китайския автомобилен пазар, което доказва предимствата на глобално балансираната компания, коментират от "Волво".

Финансовите последици от епидемията ще станат ясни по-късно, когато компанията публикува резултатите си за първото полугодие, посочи главният изпълнителен директор Хакан Самуелсон.

"С помощта на ценни програми за подпомагане, въведени от правителствата и властите, успяхме да действаме бързо", допълва той.

Финансовото отражение върху автомобилостроителя ще зависи и от това как различните страни действат за ограничаване на заразата, отбеляза Самуелсон.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?