"Воля" се закани да сезира главния прокурор за изказване на Емил Димитров-Ревизоро

Веселин Марешки

Партия "Воля" на Веселин Марешки се закани да сезира главния прокурор за думите на депутата Емил Димитров- Ревизора, че държавата е разпънала чадър над двама "крупни контрабандисти" на пазара на горива.

"Има двама крупни контрабандисти в България, които в момента направиха бурен възход на дейността си, но това не може да стане, без тези, които ги наблюдават, да се правят, че не ги виждат." Това каза Емил Димитров-Ревизоро в предаването "Още от деня" на БНТ в понеделник.

Депутатът от ВМРО е председател на парламентарната комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Основната работа на неговата комисия е пазарът на горива, като Димитров периодично закрива заседанията за медиите.

От "Воля" питат дали, ако Емил Димитров разполага с данни за "крупни контрабандисти", е сезирал главния прокурор Сотир Цацаров за това. Ако не го е направил - защо?

"Ако председателят на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата не си е свършил работата, както го изисква законът, парламентарната група на "Воля" ще сезира главния прокурор", се казва в съобщението на партията.

"Битката с картела е нашата кауза и ние няма да спрем, докато този проблем не се реши в полза на българския народ. Да имаш такива данни и да бездействаш или да си мълчиш те прави слуга на картела", казва лидерът на "Воля" и зам.-председател на НС Веселин Марешки.

Веселин Марешки влезе в бизнеса с горива обвинявайки, че има картел между големите вериги и по тази причина цените са толкова високи. Той направи верига от бензиностанции с по-ниски цени на петрола от тези в големите вериги.

Големите вериги сезираха Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която установи дъмпинг на пазара на горива от страна на веригата бензиностанции на Марешки. Нарушението беше определено като "леко" и му бе наложена минималната санкция от 0.1% от оборота на "Трейднет Варна", което се равнява на 175 437 лева.

КЗК обаче реши, че политикът-бизнесмен не е заблуждавал потребителите и не е уронил доброто име на конкурентите си на пазара с твърденията за картел и монопол, както и това на председателя на Българската петролна и газова асоциация и шеф на "Лукойл България" Валентин Златев, наричайки го "олигарх".

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?