Връчиха четвъртите награди "Валя Крушкина - журналистика за хората"

Връчиха четвъртите награди "Валя Крушкина - журналистика за хората"

На официална церемония на 26 ноември в Студио 1 на БНР, бяха връчени четвъртите медийни награди "Валя Крушкина - журналистика за хората".

Седем журналисти получиха специалната стъклена мастилница ""Кристална круша“, грамота и парична награда.

Голямата награда в четвъртото издание на конкурса получи репортерът от Нова телевизия Мария Милкова.

"Посвещавам тази награда на моите учители и не само на тях, а на всички учители, тъй като знам защо я спечелих, а именно заради материала ми за Теодосий Теодосиев, който направих с желанието да покажа, че учителите са една много важна част от нашето общество, но често го забравяме”, каза журналистката по време на церемонията.

Вероника Димитрова също от Нова телевизия спечели наградата в категория „Телевизия“. На първото място в категория "Радио“ е Елеонора Тахова от БНР-Благоевград. Призът за печатни медии взе Росен Босев от "Капитал", а в категория "Снимащ журналист“ беше отличен Недялко Данов.

Наградата "млад журналист" беше спечелена от Благой Цицелков от БНТ, a в категорията "Онлайн медия" беше отличена Татяна Ваксберг, която пише за "Дойче веле".

Материалите са оценени от 14-членно жури. Конкурсът се организира за четвърта поредна година от фонд "Валя Крушкина“ при Фондация "Работилница за гражански инициативи" и има за цел да отличи достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. До момента през годините са получени общо 254 номинации с 323 материала. Интересът към конкурса и тази година доказва необходимостта от подобно начинание.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?