Връчиха шестите журналистически награди "Валя Крушкина"

Тазгодишните носители на наградите на имета на Валя Крушкина

На официална церемония в четвъртък вечер бяха връчени шестите награди в журналистическия конкурс "Валя Крушкина – журналистика за хората".

Призовете отличават журналисти с активна гражданска позиция, отстоявана в името на хората и са част от дейността на Фонд "Валя Крушкина" при Фондация "Работилница за граждански инициативи".

Отличените получиха "стъклената круша" – символ на конкурса, грамота и парична награда, осигурена от дарители.

"Ще продължавам да се боря срещу несправедливостите", каза тазгодишният носител на голямата награда Тина Ивайлова по време на официалната церемония за връчването на наградите. Тя получи приза за разследване срещу "ало" измамниците., който ѝ бе връчен от изпълнителния директор на Фондация "Работилница за граждански инициативи" Илияна Николова.

Огнян Златев – ръководител на представителството на ЕК в България, удостои с наградата в категория "Млад журналист" Глория Николова.

В категория "Печатна медия", призът получи Диян Божидаров. Наградата връчи Силвия Великова, член на журито от създаването на конкурса.

В категория "Снимащ журналист" отличието отиде при Росен Илиев. Той получи наградата от Елица Иванова, директор "Маркетинг" на Еврофутбол.

Тони Николов получи призът в категория "Онлайн медия". Неговата награда връчи Генка Шикерова, носител на Голямата награда през 2015 г. и член на журито през 2017 г.

Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум и член на Обществения съвет на Фонд "Валя Крушкина" връчи наградата в категория "Радио". Тазгодишният победител е Мая Щърбанова.

Росен Цветков, носител на Голямата наградата през 2013 г. и член на Обществения съвет на Фонд "Валя Крушкина", връчи наградата в категория "Телевизия" на Цвета Младенова.

За втора поредна година с грамоти бяха отличени и журналистите, номинирани в челната тройка. В категория "Печатна медия" грамота получиха Зорница Стоилова и Емил Спахийски.

В "Радио" бяха отличени Ива Антонова и Румен Стоичков. Мария Ванкова и Тина Ивайлова получиха грамота за номинация в челната тройка в категория "Телевизия". Грамоти получиха и Мариета Димитрова и Калоян Константинов, в категория "Онлайн медия". В категория "Снимащ журналист" бяха отличени Росен Илиев и Любен Кацаров. Ивомира Пехливанова и Петър Георгиев получиха грамоти в категория "Млад журналист".

Носителите на наградата в шестото издание на конкурса са избрани след оценка на 13-членно жури. То разгледа получените 66 номинации със 133 различни материала. Измежду всички получени номинации, журито определи и тазгодишният носител на Голямата награда.

Наградите, учредени на името на журналистката от БНТ Валя Крушкина, се връчват ежегодно от 2012 година насам и отличават български журналисти с активна позиция, отстоявана в името на гражданите. През годините конкурсът стана разпознаваем в журналистическите среди, както и извън тях. В досегашните пет издания на конкурса са номинирани над 300 журналисти с повече от 700 материала. Пет години след старта на инициативата, наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?