Връчиха третите журналистически награди "Валя Крушкина"

Връчиха третите журналистически награди "Валя Крушкина"

Миролюба Бенатова взе Голямата награда в конкурса “Валя Крушкина – журналистика за хората”. Престижната награда се връчва за трети път. Тази година бяха номинирани над 70 журналисти с общо 160 материала – репортажи, статии, видео и фоторазкази. По традиция медийният конкурс се проведе в първо студио на БНР.

Медийните награди на името на Валя, или Крушата, както я наричаха почти всички в гилдията, се превърнаха в мерило за стойностната, доблестна, независима и уплътнена с истина журналистика, вероятно заради човещината и високия професионализъм, с които самата Валя Крушкина работеше.

Голямата награда на конкурса журито връчи на Миролюба Бенатова от Нова телевизия и продуцентска къща “Телеман”. Отличени в останалите 5 категории за печатна, електронна, онлайн медия, млад журналист и прибавената тази година награда за фотография и операторско майсторство бяха Диян Божидаров от вестник “Сега”, Мария Цънцарова от БТВ, Николай Стайков от екип на агенция “Норешарски”, Николаос Цитиридис от “ОФнюз” и Надежда Чипева от вестник “Капитал”.

Споделяне

Още от България