Временната комисия за Общинска банка ще работи още пет месеца

С още пет месеца ще бъде удължен срокът на работа на временната комисия, която се занимава с дейността на Общинска банка. Предложението е на председателя на комисията Орлин Алексиев и предстои да бъде одобрено от Столичния общински съвет в четвъртък.

Причината за удължаването на срока е, че комисията все още не е получила всички документи за банката и не е готова с доклада, който трябваше да подготви.

 

Временната комисия беше създадена по предложение на общинския съветник от ДСБ Атанас Атанасов на 24 ноември. В нея влязоха седем общински съветника от всички политически групи. В срок от два месеца комисията трябваше да е готова с доклад за дейността на Общинска банка, както и да предложи предприемането на действия за защита на финансовата институция.

 

От сформирането на комисията досега, тя се е събирала само веднъж, казаха съветници. Имаше идея комисията да извика за изслушване бившия столичен кмет Стефан Софиянски и бившия председател на общинския съвет Антоан Николов, но такива мерки въобще не са били предприети.

 

Междувременно Столична община вече си върна контрола върху управлението на Общинска банка. 

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?