Временният директор на Агенцията по заетостта стана постоянен

Камелия Лозанова е новият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, съобщиха в петък от Министерството на труда и социалната политика.

Тя е назначена на поста от министър Тотю Младенов след съгласуване с министър-председателя Бойко Борисов. От 14 септември 2011 г. досега Камелия Лозанова бе изпълняващ длъжността директор на агенцията, след като предишният ѝ директор Росица Стелиянова напусна по собствено желание.

Преди да оглави временно агенцията Лозанова е била заместник-изпълнителен директор по европейските програми и международни проекти. Има 20-годишен опит в системата на Агенцията по заетостта като специалист, началник сектор, началник отдел и директор на Дирекция "Бюро по труда" - Видин. Магистър е по Славянска филология от СУ "Св. Климент Охридски".

Владее писмено и говоримо полски, руски и английски език.

Лозанова има международен опит в областта на пазара на труда, по линия на предприсъединителните фондове и програми на ЕС - програма ФАР и оперативните програми “Развитие на човешките ресурси“, “Административен капацитет“ и "Конкурентоспособност".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?