Временният шеф на "Александровска" става постоянен

Временният шеф на "Александровска" става постоянен

Назначеният от служебния здравен министър Стойчо Кацаров за временен директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов е спечелил конкурса на здравното министерство за поста и остава начело на болницата за постоянно. Той е спечелил конкурса в конкуренция с отстранения бивш директор проф. Борис Богов.

Атанасов е оценен с обща оценка 5.38, а Богов с 4.93. Богов бе махнат от поста с мотива, че болницата е управлявана лошо в последните 10 години, през по-голямата част от които тя се ръководеше от бившия здравен министър на ГЕРБ проф. Костадин Ангелов. Богов пое болницата през есента на миналата година като към него основно упреците бяха, че не е свиквал Съвета на директорите по надлежния ред.

След проведения от МЗ конкурс в борда на Александровска мястото си като предсставител на държавата запазва и Веселина Петрова. Тя е получила по-висока оценка от другия кандидат за поста доц. Александър Оскар, който представляваше държавата в стария борд на болницата, срещу който подаде сигнали за нарушения.

Конкурс тече и в болница "Лозеннец", чието ръководство също бе сред първите сменени от служебния здравен министър след разкрития за незаконни трансплантации. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?