Временният шеф на парк "Българка" назначава свои хора, недопуска титуляра

След като декларациите на БСП и ГЕРБ не помогнаха, ВМРО заплаши с протести

Временният шеф на парк "Българка" назначава свои хора, недопуска титуляра

След като БСП и ГЕРБ се обявиха срещу скандалното назначение на Али Алиев за изпълняващ длъжността директор на природен парк "Българка", сега и ВМРО заплаши с протести, ако не бъде отстранен незабавно от длъжност.

Поводът е, че Алиев назначава свои хора на ръководни позиции в парка. Подменил е и ключалката на кабинета на директорката Мая Радева, която е в болничен до края на месеца и издал заповед да не бъде допускана до сградата, съобщава в."Труд".

Алиев оглави временно природния парк в началото на февруари, след като титулярът Мая Радева пострада при автомобилна катастрофа и излезе в болничен.

"Напрежението в екипа на парка е голямо, защото се изпълняват три европроекта за 10 млн. лв., които пропадат, откакто Алиев пое нещата. Загубите досега са около 300 хил. лв. Ако така продължава, ще станат и милион. Ние се издържаме от проектите, от Агенцията по горите ни осигуряват средства само за ток и други консумативи", обяснява Мая Радева пред "Труд". Тя има сведения, че след като и изтече болничния ще бъде уволнена.

Въпреки напрежението в природен парк "Българка", което продължава вече втори месец, от Агенцията по горите мълчат по случая и не отговарят на въпросите. Шеф на агенцията е Григор Гогов, от квотата на ДПС, а негов заместник е Альоша Даков, общински съветник в СОС от БСП.

В момента тече конкурс за избор на главен счетоводител, като допуснатите кандидати на 15 април трябва да се явят на тест, показва справка в интернет страницата на парка. По времето на управлението на Алиев се е провел и конкурс за избор на главен експерт "Устройство и парково планиране". Не се знае обаче кой го е спечелил, става ясно още от сайта на парка.

Временният шеф на парк "Българка" Али Алиев е председател на организацията на ДПС в Севлиево. Той е и председател на комисията по земеделие и гори в Общинския съвет на Севлиево. Собственик е и на фирма "Бара Али Алиев", която се занимава с дърводобив и не е преустановила дейността си, показва справка в Търговския регистър. Това е нарушение на член 19, ал.6, т.2 от Закона за администрацията. Отделно фирмата му е в списъка на длъжниците по чл. 182, ал. 3, т. 2 от ДОПК. Али Алиев е бил и агент на ДС с псевдоним Виктор, според комисията за досиетата.

Според ВМРО преди години Алиев е бил уволнен от местното горско стопанство заради незаконна сеч. Сега отново му се дава възможност да се разпорежда с природните ресурси на страната, недоумява ВМРО. Според партията подобен род кадруване – като случая с Алиев, е ясен знак, че от ДПС се чувстват комфортно в безнаказаността си.

Али Алиев не беше открит за коментар, както и изпълнителният директор на Агенцията по горите Григор Гогов.

 

 

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?