Все още не е обявена национална грипна ваканция

Към момента 586 училища от 8 области са в грипна ваканция, съобщиха от Министерството на образованието и науката (МОН) в понеделник. Миналата седмица разпуснатите училища бяха с 12 повече, посочват от МОН.

Епидемиологичната обстановка в страната не налага обявяването на национална грипна ваканция, се посочва още в съобщението.

Учебните занятия са прекратени в общините Кюстендил, Айтос, Приморско, Бургас, Пловдив, и в областите Сливен, Ямбол, Благоевград, Пазарджик и Стара Загора.

В понеделник бе обявена грипна епидемия и в столицата. Спират се детските и женските консултации, профилактичните ваксинации, плановата оперативна дейност, свижданията в лечебните заведения.

От здравното министерство препоръчват столичани да ограничат посещенията на масови прояви и да избягват контактите с болни хора.

По думите на д-р Ангел Кунчев, началник дирекция "Надзор на заразните болести" към Министерството на здравеопазването, засега училищата в София няма да се разпускат. Увеличава се броят на болните сред малките деца, а не сред учениците, коментира още той.

Споделяне

Още от България