Все повече европейци идват на дентален туризъм

Все повече чужденци идват в България специално, за да лекуват зъбите си, стана ясно на пресконференция в петък.

Всеизвестен факт е, че у нас стоматологичните услуги са доста по-евтини от тези в останалите страни в Европа и все повече хора практикуват т.нар. дентален туризъм. Въпреки множеството слухове, че след влизането на страната в ЕС цената на стоматологичните услуги рязко ще скочи, това не се случи и България остава една от държавите в съюза, която предлага най-достъпно лечение в тази област.

Франц Гренцебах, представител на “Суис грийнфилд”, чиято собственост е стоматологичната клиника “Dentaprime”, каза, че 80% от чужденците, които се лекуват в стоматологичната болница, идват в страната специално за това. През последните три месеца в клиниката са се лекували 320 европейци, като очакванията на Гренцебах са, че през тази година техният брой ще се утрои.

Най-често пациентите са от Австрия , Германия, Швейцария, Англия и скандинавските страни. По думите на Гренцебах това се дължи на факта, че предлаганите в клиниката цени са двойно по-ниски от тези в Западна Европа.

Поставянето на един имплант с всички съпътстващи процедури струва около 1440 лева, в Германия и Швейцария цената се върти около 2900 лева, а в останалите клиники в България в зависимост от качеството струва между 1400 и 2400 лева, отбеляза още той.

От “Суис грийнфилд” обмислят идеята да разширят дейността си в България, но засега не желаят да уточнят къде и колко нови клиники ще открият.

Споделяне

Още от България