Все повече словашки министри са с коронавирус

Словашкият финансов министър Едуард Хегер

Словашкият финансов министър Едуард Хегер даде положителен тест за Covid-19, съобщи финансовото министерство днес, цитирано от Ройтерс. Така той става шестият член на правителството, заразен с коронавирус, след като премиерът Игор Матович се зарази миналата седмица.

Хегер ще остане под карантина в дома си, като засега не показва симптоми и не се чувства болен, се казва в съобщението.

Още 4-ма членове на кабинета, включително министърът на отбраната, се оказаха с положителни тестове, след като премиерът се зарази.

Словакия е в частична карантина от събота след рязкото повишение на броя на заразените този месец. Затворени са всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост, както и предприятията за битови услуги. Забранено е излизането от дома без належаща необходимост.

Словакия, страна с 5,5 милионно население, регистрира 2663 новозаразени чрез PCR тестове за последното денонощие. Това е с 1444 повече от предишния ден. Така общият брой на доказано заразените в страната от началото на пандемията достигна 155 218. От тях 110 565 са вече оздравели.

Хоспитализираните се удвоиха след края на октомври и сега са 2310, като 169 от тях са на апаратно дишане. Починалите до момента са 1618.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?