Всеки четвърти заразен в австралийския щат не спазва карантинните правила

Регионалният премиер Даниъл Андрюс

Всеки четвърти заразен с Covid-19 в австралийския щат Виктория не спазва карантинните правила , заяви днес пред репортери регионалният премиер Даниъл Андрюс, предаде ДПА.

При проверка на здравни инспектори през последните два дни на над 500 души, дали положителна проба за коронавирус, станало ясно, че 130 от тях не спазват карантинните правила и са отишли на работа или на друго място, където има много хора, съобщи Андрюс.

"За бога, ако сте заразени, трябва да си стоите у дома", каза регионалният лидер на своята всекидневна пресконференция.

Полицията разследва над сто души в Мелбърн, столицата на щата Виктория, за нарушаване на карантинните правила, заяви още Андрюс. Служителите на реда вече са наложили 124 глоби по 1300 австралийски долара (935 американски долара) за нарушаване на здравните правила.

Мелбърн е по средата на карантинния период от шест седмици, но Андрюс заяви, че може да е необходимо да се вземат по-сериозни мерки за борба с вируса, тъй като броят на новите случаи на заразяване остава висок.

Щатът Виктория регистрира 627 случая на заразяване и осем смъртни случая от коронавирус през последните 24 часа, каза още регионалният премиер.

Останалите австралийски щати затвориха границите си с Виктория, припомня ДПА.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус