Всеки десети купува дрехи само за снимка в Instagram, после ги връща

Всеки десети купува дрехи само за снимка в Instagram, после ги връща

Всеизвестно е, че много хора злоупотребяват с връщането на покупки, напазарувани от онлайн магазини. Един нов прийом обаче довежда това явление до крайност: хора си купуват дрехи само да си направят снимка за социалните мрежи. И това се отнася преди всичко за мъжете, пише германското сп. "Щерн".

Девет процента от участващите в допитване на компанията Opinium признават, че са си купили дреха само за да си направят с нея снимка за Instagram и други социални мрежи, след това са я върнали обратно.

В изследването, проведено по поръчка на доставчика на платежни услуги Barclaycard, са участвали 2002 респонденти на възраст над 18 години.

Допитването показва, че 12% от мъжете и 7% от жените са си купили облекло само за снимка в социалните мрежи. Трикът се оказва най-популярен не сред представителите на традиционната целева група на Instagram – 20-30-годишни младежи, които са сравнително слабо платежоспособни, а сред хора между и 35 и 44 години. Проучването не обхваща тийнейджъри, уточнява изданието.

Съдейки по всичко, в шопинга заради Instagram става дума преди всичко за възприятието на даден човек от останалите.

Изследването показва, че 10% от мъжете биха се почувствали неловко, ако някой от познатите им ги види два пъти с едни и същи дрехи. Сред жените този процент се оказва само 7 на сто.

От изследването е видно и това, че мъжете харчат повече от жените за дрехи, които след това задържат.

Публикациите в социалните мрежи на снимки с всекидневно облекло се ползват с голяма популярност, отбелязва "Щерн". Разбира се, тези постинги са интересни само тогава, когато в тях редовно може да се види нещо ново и тук гъвкавата система на онлайн търговията върши чудесна работа.

Дори няколко компании са се опитали да направят бизнес модел от бързата смяна на облеклото, предлагайки модни дрехи под наем.

Споделяне

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?