Всеки пети републиканец иска Тръмп да отпадне от кандидат-президентската надпревара

Доналд Тръмп
Почти една пета от регистрираните републиканци искат кандидатът на партията за президент на САЩ Доналд Тръмп да отпадне от надпреварата за Белия дом, показва публикувано днес допитване, цитирано от Ройтерс. 
 
Данните от анкетата на Ройтерс/Ипсос свидетелстват за разделението, което кандидатурата на Тръмп предизвиква в Републиканската партия. 
 
Според проучването, проведено между 5 и 8 август сред 396 регистрирани републиканци, 19 процента от анкетираните смятат, че милиардерът би трябвало да отпадне от надпреварата, 70 процента искат той да остане, а 10 процента нямат мнение по въпроса. 
 
От всички регистрирани избиратели 44 процента искат Тръмп да отпадне, сочи допитване, в което са участвали 1162 регистрирани избиратели. 
 
Данните на Ройтерс/Ипсос показват, че нито Тръмп, нито кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън се радват на голяма популярност. 
 
Според тях 53 процента от американците имат отрицателно отношение към Клинтън, а 63 процента се отнасят неблагосклонно към Тръмп.
 
Оповестено вчера проучване на Ройтерс/Ипсос показа, че Клинтън води пред Тръмп с над 7 пункта.
  
Споделяне

Още по темата

Още от Свят