Всички плажове със спасители през новия туристически сезон

Всички плажове със спасители през новия туристически сезон

Всички плажове ще бъдат безопасни през новия туристически сезон, дори и тези, които не са отдадени на концесия или нямат наемател. Това обеща министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред БНТ.

Тя обясни, че според направените промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие няма да има плажове, които са необезопасени.

За целта от концесионните такси ще бъдат отделени средства за областните управители. Тяхна отговорност е да осигурят водно спасяване и почистване на плажовете, които са без стопанин, каза Терзиева.

Нейната позиция е, че плажовете трябва да се отдават на концесия, за да може да се грижи някой за тях, да има спасители и да се почиства.

По отношение на казуса със застрояването на Странджа Терзиева информира, че обществената поръчка за изменение на общия устройствен план на Царево е обявена на 24 март. Срокът за изработка на предварителния проект е до декември, след което ще стартират процедурите по обсъждане и съгласуване."Догодина трябва да приемем този план", обеща Терзиева.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?