Всичко върви по план

Всичко върви по план

Въобще не ме учудва, че в Москва изгоря до основите важен стриптийз-клуб, от който хората търчаха голи накъдето им видят очите. Нито се чудя, че този изряден публичен дом е бил разположен на две крачки от църквата Рождество Богородично, на територията на държавното КУЛТУРНО УЧРЕЖДЕНИЕ, Московския театър ЛЕНИНСКИ КОМСОМОЛЕЦ. От една страна, както всички помним от съветската песен, "КОМСОМОЛЦИТЕ С ПЛАМТЯЩИТЕ СЪРЦА НЕ ОСТАВЯТ РАБОТАТА НЕЗАВЪРШЕНА ДО КРАЙ…". От друга пък ръководителят на този прогресивен театър Марк Захаров още в самото начало на края на перестройката публично изгори своя партиен билет на КПСС, а, както е известно, от искрата се разгаря пламък.

Не учудва и това, че в Самара се сгромоляса самолет, а в рудник "Уляновски" в Кемеровска област загинаха нещастни миньори в големи количества. Царство им небесно, вечен покой и на тях, и на въздушните пътници, и на любителите на голотата. Както и на всички други, които изневиделица през тези дни се озоваха на оня свят.

Изобщо мен нищо вече не му учудва, защото неотдавна стигнах до следния извод - от 25 октомври (7 ноември) 1917 г. всичко в нашата страна СЕ СЛУЧВА ПО ПЛАН.

По план се създава ЧК, сключва се Бресткия мирен договор и руските необятни простори се оборудват с концлагери.

Най-веселият анархист на новата руска словесност

Евгени Попов е един от най-известните съвременни руски белетристи. Критиката го нарича “най-веселият анархист на новата руска словесност”. Попов е автор преди всичко на разкази от съветската и постсъветска епоха изпълнени с черен хумор, сатирично аутопсиращи пред читателя абсурдния живот на някогашната една шеста част от земната суша.

още

По план отначало заръчват на всеки да се обогатява, измислят НЕП, а след това вкарват в затвора глупците, повярвали, че нововъведенията са “сериозни и за дълго ".

Не намират нищо по-добро от това да изберат за фюрер Джугашвили-Сталин. Ех, къде остава в този случай великодържавният шовинизъм?

Разкулачват мужиците, които изхранват и пролетариите, и комунистите, и самите себе си.

Подмамват в СССР американски работяги, които пристигат у нас заедно с тракторите си, за да строят социализъм в една отделно завзета от болшевиките страна. Резултатът е известен: тракторите са им отнети, повечето от работягите – натикани в лагерите. Ако сте някога в Урал, не отминавайте гробищата. Там лежат много от тези "американци".

Отначало ругаят фашистите и воюват срещу тях в Испания, а после сключват с тези малоумни посерковци сърдечна дружба, заедно маршируват на парада в Брест и силно са изненадани, когато идва 22 юни 1941 г.

От благодарност за спечелената война пращат в ГУЛАГ завърналите се от плен свои нещастни войни, както и други "скъпи руси" – онези емигранти, които успяват да заграбят от териториите на "страните на народната демокрация" или, които убеждават доброволно да напуснат Франция, Италия, Китай заради милата си Родина.

Помагат в създаването на държавата Израел, а след това се хващат за главата от стореното и започват да таралянкат евреите със страшна сила.

Нареждат се на опашка да разобличават Сталин, когато дяволът прибира най-накрая този бандит при себе си. Но нещо се изпокарват и виждат сметката на Берия, макар че той едва ли е бил по-голям негодник отколкото всички останали от компанията.

Разорават целината, от която "черните бури" бързо отвяват из небесата плодородния слой на почвата.

Захващат се като хлапета да преграждат реки, да издигат на тях язовири за производство на електричество, което после няма какво да правят. Заливат при това орни земи и находища на полезни изкопаеми.

Изпращат в космоса кученцата Стрелка и Белка, после Юри Гагарин, само и само да се покажат пред богатите американци, които нашата бедна страна с целия си акъл се опитва да догонва и изпреварва.

Помагат на разни диви народи с пари и оръжие, което рано или късно започва да стреля в наша посока.

Разнасят куфари с долари на най-разнообразни мошеници от всички страни, стига те да наричат себе си комунисти и приятели на СССР.

Когато схващат, че котелът а-ха и ще гръмне, обявяват "перестройка", заграбват в свои ръце и натикват по джобовете си всичко, до което се докопат, което лежи, пълзи или лети, а след това се запътват към църквата да се молят за миналите си, сегашни и бъдещи грехове.

И така нататък. Може още много дълго да се изреждат други детайли от блестящото изпълнение на този план, но трябва да се подчертае, че самото съществуване на плана е най-голямата държавна тайна на нашата страна, без значение, кой я управлява в дадения момент - Ленин, Сталин, Троцки, комунисти, демократи или който и да е друг.

А какво се предвижда у нас за разгласяване на държавна тайна, знае всеки. На онзи, който не знае точно, но се досеща, правилният отговор ще му продиктува генетичната памет.

Ето че и в мен тя тихичко се обажда: я спирай с писания от този род! Голяма работа, досетил си се, че у нас всичко се случва според плана, и какво от това? Да не си ти най-умният в цялата страна? Ами че у нас няма човек. който отдавна да не знае: ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН. Виж, въпросът - ПО ЧИЙ ПЛАН? - е детински, безсмислен и безпощаден поради своята пълна неразрешимост.

Споделяне

Още от

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?