ВСС се разграничи от мнението за "доминираната от хомосексуалисти Холандия"

ВСС се разграничи от мнението за "доминираната от хомосексуалисти Холандия"

Висшият съдебен съвет се разграничи в сряда от позицията на своя бивш член Пламен Стоилов, който в официално писмо сподели следното мнение за холандците  :

"Известно е, че това е страна, в която хомосексуалистите са установили доминация в обществото, наркоманията е почти изцяло легализирана, а съществува и официално партия на педофилите, която се домогва до участие в парламента. Мисля, че представители на такава държава не могат да бъдат наши ментори по отношение на проблемите в съдебната власт. Нашият славянски народ не заслужава подобна участ".

Извън това Стоилов, който беше пенсиониран в началото на годината със златен почетен знак от съдебната система, обяви, че за всички беди в системата са виновни съдиите и депутатите.

Отговорът на ВСС обаче е твърде мек за взрива, който предизвика писмото на бившия високопоставен следовател. Той бе член на предходния състав на съдебния съвет и беше председател на Камарата на следователи. Сегашният ВСС обявява най-общо, че не споделя неговото мнение за холандците.

"Българските магистрати оценяват високо сътрудничеството с европейски партньори за осъществяване на съдебната реформа у нас. Независимо от личното мнение на тогавашния си председател, трима представители на Камарата на следователите присъстваха на организираното събитие и взеха активно участие в дискусиите", се казва в позицията.

Отделно се изразява и "изключителната удовлетвореност" от работата в частност на холандския експерт по въпросите на натовареността в съдебната система д-р Джоузеф Путс.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?