ВСС спря поръчка за автомобили, съмнява се в процедурата

Висшият съдебен съвет (ВСС) спря в сряда обществената поръчка по закупуване на 28 автомобила за свои нужди заради съмнения за опорочена процедура. Повод за решението на висшите магистрати стана материал в столичен всекидневник от вторник, в който се твърди, че главният секретар на съвета Славка Каменова е подменила победителя в конкурса.

Темата бе повдигната по време на заседанието от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Иван Григоров, който е в задочен конфликт с Каменова още от споровете около ремонта на Съдебната палата.

Съдия номер едно се зарече да издаде заповед към администрацията на ВКС да не приема никаква документация, подписана от Каменова, защото повече не можел да ѝ има доверие.

В последвалите около 30-минутни разправии в съвета се достигна до няколко предложения за излизане от ситуацията, които варираха от сформиране на специална комисия за проверка на сигнала до прокурорска инспекция по случая.

В крайна сметка магистратите решиха да прекратят обществената поръчка без да проверяват данните изнесени от медиите. Така и не бе изяснено обаче с какви мотиви ВСС ще прекрати една почти приключила процедура. 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?