ВСС уволни пияната прокурорка от Севлиево

Висшият съдебен съвет реши единодушно в сряда да уволни прокурора от Районна прокуратура – Севлиево Милена Михайлова. Преди половин година тя се е появи във видимо нетрезво състояние по време на съдебно заседание. При последвалия тест стана ясно, че Михайлова е "дръпнала" достатъчно, за да има 3 промила алкохол в кръвта.

След случая срещу нея беше стартирано дисциплинарно производство.

Това е първият уволнен прокурор с подобен казус от началото на манадата на Борис Велчев. В края на август зам.-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков бе хванат да шофира с 1.39 промила алкохол в кръвта. Преди да бъде спрян от полицейски патрул на РПУ-Карлово, Янков дори е успял да предизвика катастрофа на кръстовището на околовръстното шосе на Карлово и разклона за село Дъбене.

В началото на август срещу районния прокурор в София Иван Тасков бе повдигнато обвинение за шофиране с 1.48 промила алкохол в кръвта. Максималното наказание за тези престъпления е 2 години затвор.

Искане за уволнение на магистрат заради подобни драми постъпи от новия министър на правосъдието Миглена Тачева. Повод за това стана поведението на шефа на районния съд в Плевен Любомир Кръстев. На 5 август той е отказал да спре автомобила си за проверка, влязъл е в пререкание с полицаи от Първо РПУ – Плевен и не е дал проба за алкохол. 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?