Встъпването в длъжност на Джо Байдън ще е под надслов "Обединена Америка"

Избраният президент Джо Байдън

Встъпването в длъжност на новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън ще бъде под надслов "Обединена Америка", съобщи ръководителят на Комитета по встъпване в длъжност на президента Тони Алън, цитиран от Асошиейтед прес.

Тази тема "отразява началото на ново национално пътешествие, което възстановява душата на Америка, обединява страната и създава път към по-светло бъдеще", се казва в съобщението на комитета.

След полагането на клетва Байдън, новоизбраната вицепрезидентка Камала Харис и съпрузите им ще положат венец на гроба на Незнайния воин в националното гробище в Арлингтън, където към тях ще се присъединят бившите президенти Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън и съпругите им.

Доналд Тръмп ще пропусне встъпването в длъжност на Байдън, а вицепрезидентът Майк Пенс и съпругата му ще присъстват.

На церемонията във Вашингтон ще бъдат издигнати 191 500 знамена на САЩ и ще бъдат включени 56 стълба светлина - по един за всеки щат и територия на САЩ. Полето от знамена ще символизира "американците, които не може да пътуват" до Капитолия, за да присъстват на полагането на клетва на Байдън заради коронавирусните ограничения.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?