Всяка от сестрите в Либия - водач на партийна листа за евродепутати

Всяка от сестрите в Либия  - водач на партийна листа за евродепутати

Българските политически партии да се консолидират и да включат на първо място в листите си за евродепутати по една от медицинските ни сестри, осъдени на смърт в Либия. Лидерите на партиите да се поставят в листите зад медиците. Това предложи в сряда в бТВ формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Идеята осъдените български медици да бъдат предложени за евродепутати се лансира в медиите от няколко дни.

Цветанов призова за координация между всички политически партии и институции и за обсъждане на предложението от Консултативния съвет за национална сигурност при президента. “Трябва да бъде взето решение за координация между всички институции и законодателят да промени закона” , за да може медиците да бъдат включени в листите, обясни той и допълни: “Това е единственият начин, по който може да се консолидират политическите партии и тук е моментът да спомена, че за първи път в прехода имаме обединение на цялото гражданско общество за инициативата “Не сте сами”.

“Натискът срещу Либия, ако само го осъществява България или българските граждани, в България или в живеещи в страните от Европейския съюз, или в целия свят, мисля, че няма да доведе до никъде”, обясни Цветанов смисъла на инициативата медицинските сестри да оглавят листите за Европарламента.

“Затова тук е най-голямата роля на българските политици колкото е възможно ангажираност на всички европейски институции, Америка, Русия, всичките велики сили да могат да окажат натиск, защото Либия само тогава би имала респекта”, допълни лидерът на ГЕРБ.

Споделяне

Още от България