Всяка пета финансова институция планира търговия с криптовалути

Всяка пета финансова институция планира търговия с криптовалути

Всяка пета финансова институция обмисля да започне търговия с криптовалути през идните 12 месеца, сочи проучване на "Томсън Ройтерс", която притежава агенция Ройтерс, обявено във вторник.

Седемдесет процента от участниците в допитването, които изразяват желание да търгуват с криптовалути, като биткойна, посочват, че планират да започнат търговия през следващите три до шест месеца, сочи още проучването.

Анкетата обхваща над 400 клиенти от платформите на "Томсън Ройтерс" (Thomson Reuters), включително големи мениджъри на активи, хедж фондове и отдели за търговски операции в най-големите банки.

Търговският интерес към покупката и продажбата на дигиталните пари експлодира миналата година, след като цените на криптовалутите растяха и се прогнозираше увеличението да продължава, въпреки предупрежденията на регулаторните органи, че това е високо рисково вложение. В резултат банките започнаха да проучват интереса на клиентите и няколко хедж фонда пробваха търговия с виртуални валути.

Големите спадове на курсовете на криптовалутите тази година обаче насърчиха критиците им да отправят предупреждения, че пазарът е балон и инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

Това е първото подобно проучване на Ройтерс и по тази причина не може да се измери как се е променило желанието на инвеститорите за търговия с криптовалути, посочва агенцията.

Споделяне

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?