Всяка трета компания в света планира освобождаване на офиси

Всяка трета компания в света планира освобождаване на офиси

Над една трета от компаниите в света планират в бъдеще да се откажат частично от наетите офиси, съобщиха от британско-хонконгската група "Ейч Ес Би Си" (HSBC), цитирайки допитване до ръководители на дружества.

Според съобщението, 38 на сто от анкетираните смятат да използват офисните и производствените си помещения, а 29% планират да освободят част от наетите терени. В него се отбелязва още, че 69 на сто от шефовете на компании гъвкавият график на работа ще стане обичайна практика, а 34 процента очакват намаление на броя на командировките. Съвместяването на работата в онлайн режим в следващите две години ще стане нещо съвсем нормално, предполагат 61% от запитаните.

Изследването на HSBC "Навигатор: бизнесът след карантината. Курс за възстановяване" е проведено от компанията Kantar сред 2600 компании – от малки и средни предприятия до големи корпорации в широк спектър на отраслите на 14 пазара. Обхванати са Канада, Мексико, САЩ, Австралия, Хонконг, Индия, Индонезия, Китай, Малайзия, Сингапур, Франция, Германия, Великобритания, ОАЕ.

Споделяне

Още от Бизнес