Втора подписка за Големия Маргин

Втора подписка за Големия Маргин

Поради липсата на доказателства Софийският градски съд (СГС) пусна в неделя от ареста Красимир Маринов – Големия Маргин и му наложи мярка за неотклонение "подписка".

Така Маргина е с две наложени мерки "подписка". Първата е заради повдигнатото срещу него обвинение, че е поръчител на убийството на радиоводещия Боби Цанков. Тя бе наложена в четвъртък миналата седмица, когато съдът не намери основания да задържи Маргина за постоянно в ареста. Тогава той бе освободен и веднага след това отново арестуван по ново обвинение – че е организирал и ръководил престъпна група, която освен с разпространение на наркотици, се е занимавала и с наказателни акции.

И тази поискана от прокуратурата постоянна мярка задържане под стража не издържа и в неделя Маргина се сдоби с втора "подписка".

Съдът не прие за достатъчно доказателство обясненията на свидетеля Тихомир Георгиев, който твърдял, че имал лична среща с братя Маргини и постигнали споразумение за съвместна престъпна дейност.

Тихомир Георгиев също е задържан по обвинението за престъпната група, но прие да съдейства на прокуратурата, като дал показания срещу Красимир Маринов.

Според съда обаче, показанията на Тихомир Георгиев не са достатъчни нито да се постанови присъда, нито да се повдигне качествено обвинение.

Тихомир Георгиев е сформирал група за наказателни акции, за да завоюва престъпни територии. Той посочил Маргина като ръководител на групата. Това дава повод поведението на Тихомир Георгиев да бъде оформено като обществено опасно, записа съдът в определението си.

Според съдията от СГС Иван Стойчев, Тихомир Георгиев "цинично е използвал държавното обвинение, за да облекчи положението си". Обясненията му са с твърде ниска степен на достоверност, записа още съдът в мотивите си.

Другият обвинен за участие в престъпната група - Стефан Бонев - Сако остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши съдът, тъй като за него освен показанията на Георгиев прокуратурата е събрала и други доказателства от трима защитени свидетели.

Третият задържан - Милен Алексиев, също излиза от ареста с мярка за неотклонение "подписка", тъй като и срещу него прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства.

Решението на СГС може да бъде обжалвано от Стефан Бонев и протестирано от прокуратурата в частта за Красимир Маринов и Милен Алексиев пред Софийския апелативен съд.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?