Втора снежна буря връхлетя източното крайбрежие на САЩ

Втора снежна буря връхлетя източното крайбрежие на САЩ

За по-малко от седмица втора силна снежна буря връхлетя източното крайбрежие на САЩ от Вашингтон до Ню Йорк, съобщиха световните агенции в сряда.

Националната метеорологична служба (НМС) съобщи, че се очаква снежната покривка в североизточната част на страната да нарасне с 36 сантиметра, след като през уикенда в региона вече се натрупаха 91 сантиметра сняг.

Затворени са училищата и административните сгради, а федералната столица и щатите Вирджиния и Мериленд обявиха извънредно положение. От ООН обявиха, че ще затворят сградата на организацията в Ню Йорк заради тежките метеорологични условия.

Повечето от 230-те хиляди служители на федералното правителство бяха помолени да си останат у дома, което струва на държавата около 100 милиона долара.

Изключение правят Белият дом, част от Конгреса и някои държавни организации. Очаква се Сенатът да поднови работа в четвъртък.

Летищата във Вашингтон, Ню Йорк и Филаделфия са отменили стотици полети. Градските и междуградските автобуси не изпълняват курсовете си, движи се само метрото.

Хиляди домакинства в района са без електричество. Възможно е очакваните силни ветрове да причинят нови прекъсвания на електрозахранването.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?