Втората среща Тръмп-Ким ще се състои някъде в Азия в края на февруари

Майк Помпейо

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че изпраща екип, за да подготви следващата среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Тя ще се състои някъде в Азия в края на февруари, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизионния канал "Фокс нюз" Помпейо посочи, че КНДР се е съгласила срещата да се състои в края на февруари.

"Ще го направим някъде в Азия", каза той. "Изпращам екип натам. Те се отправят натам, за да положат основите на това, което се надявам да бъде съществена стъпка към пътя, водещ не само към премахването на ядреното оръжие от (Корейския) полуостров, но и към по-светло бъдеще за севернокорейския народ", добави Помпейо.

Той обаче не посочи мястото на срещата. Миналата седмица Виетнам заяви, че не е бил уведомяван за дата и място за възможна среща Тръмп-Ким, но изрази увереност, че е в състояние да посрещне подобно събитие.

Преди две седмици официални представители и дипломати заявиха, че Виетнам има силно желание да приеме срещата, а два източника заявиха пред Ройтерс. че Ханой се готви да посрещне държавна визита на Ким.

Сингапур, където Тръмп и Ким се срещнаха през юни, както и Банкок също се обсъждаха като възможни места за планираната среща.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?