Втори опит на “Лукойл” да продаде имоти за над 5 млн. евро

“Лукойл Нефтохим Бургас” пробва отново да продаде жилищни и ваканционни имоти, оценени на над 5 млн. евро, след като първият опит сградите да бъдат продадени на търг се провали. Дружеството е обявило нова процедура за 4-те имота, като този път продажбата ще е по договаряне с потенциалния купувач, каза в четвъртък Стоил Алипиев от “GVA Sollers Solutions”, ексклузивен консултант на “Лукойл”.

Единият имот е балнеоцентър във вилната зона на "Минерални бани” край Бургас. Сградата е строена през 1981 г. с площ от 20 000 кв.м. Има 94 стаи със 178 легла, всичките със санитарни възли и телевизори. Началната му цена бе определена на 3.55 млн. евро. За този имот е бил заявен интерес от един кандидат при първия опит за продажба на търг.

 

Другият обект, за който е имало една оферта, е жилищна сграда в кв.”Изгрев” в Бургас, която в момента се ползва като общежитие от работещите в "Лукойл Нефтохим Бургас”. Тя е на 17 етажа, от които 15 са жилищни, а партерният е преустроен в медицински център и клинична лаборатория. Общата ѝ площ е 5831 кв.м. Обектът е оценен на 1.21 млн. евро.

 

Никой не е проявил интерес към почивна станция на предприятието в село Тополица, община Айтос, в полите на Стара планина. Станцията е на пет етажа. Построена е върху парцел от 12 декара, като разгърната ѝ застроена площ е 2650 кв.м. Има 25 стаи с 30 легла и туристическа спалня с 20 легла, която не се използва в момента. Началната тръжна цена е 275 000 евро.

 

“Лукойл” изкарва за продажба и къща с двор в Черноморец, оценена на малко над 200 хиляди евро. Къщата е от 300 кв.м на три нива. Към нея има лятна кухня с барбекю, басейн и гараж. Досега се е ползвала от висшия мениджмънт на компанията за отдих.

 

Продажбата е част от цялостната програма на компанията-майка "Лукойл” за освобождаване от несвойствени дейности в изпълнение на основната задача – максимална ефективност и ниска себестойност при производството на горива.

Споделяне

Още от Бизнес