Втори опит за избор на изпълнител на сайта на българското европредседателство

Втори опит за избор на изпълнител на сайта на българското европредседателство

Втори опит за избор на изпълнител на интернет сайт на българското европредседателство прави ресорното министерство, което публикува условията на новата процедура.

Първата поръчка беше прекратена в понеделник, след като нито една от трите фирми не успя да покрие изискванията за необходим опит.

Сега кандидатите имат осем дни за подаване на предложения – крайният срок е до 17:30 часа на 14 септември.

Процедурата е за изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, мобилно приложение, предоставяне на хостинг и стрийминг. Порталът трябва да бъде готов до 1 декември 2017 г. - месец преди започването.

Прогнозната стойност на поръчката отново е същата 69 999 лв. без ДДС.

Сайтът ще е на четири езика и ще може да се ползва и от хора с увреждания. Той ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на европредседателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа.

Към страницата ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята ѝ на основен източник на информация за председателството.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?