Втори работник на СЗО, заразен с ебола, ще бъде евакуиран в Германия

Втори сътрудник на Световната здравна организация (СЗО) е заразен с вируса ебола в Западна Африка и ще бъде евакуиран в Германия, предаде ДПА, като се позова на длъжностни лица от сферата на здравеопазването.

Съобщението идва ден след като СЗО затвори лаборатория в Сиера Леоне, след като сенегалски епидемиолог се зарази със смъртоносния вирус.

Неназованият работник на СЗО ще бъде лекуван в университетска болница в Хамбург, заяви болничният говорител Рико Шмит.

Очаква се пациентът да пристигне в северния град Хамбург в сряда и да бъде прехвърлен в болницата в изолиран автомобил за спешна помощ.

Не е ясно в коя западноафриканска страна работникът на СЗО се е заразил с вируса, допълва ДПА.

Канада евакуира тричленен екип на мобилна лаборатория от Сиера Леоне, след като хора в хотела им са диагностицирани с ебола, предаде Асошиейтед прес.

Обществената агенция за здравеопазване на Канада заяви снощи, че никой от екипа не е имал пряк контакт с някое от болните лица и че те не показват никакви признаци на заболяване.

По нейни данни те ще останат в доброволна изолация и ще бъдат наблюдавани внимателно. Канадската държавна агенция посочи, че лабораторният екип помагал за поставянето под контрол на взрива на вируса, подпомагайки здравни работници в диагностицирането и изключването на случаи на заразяване.

Споделяне

Още от Свят