Втори взрив край цистерни с газ край Варна

Осем души са в болница, двама са в тежко състояние в реанимация

Снимка: БГНЕС

Втори тежък взрив е избухнал във влакова композиция с цистерни пропан-бутан край варненското село Езерово, докато екипи на пожарната са работили за овладяване на ситуацията. Към 19.30 часа информацията бе за десет пострадали пожарникари с различна степен на изгаряния, които са приети във Военно-морската болница във Варна. По-късно стана ясно, че пострадалите са осем, от които двама са в ранимация.

Инцидентът е станал, когато към 16 часа в сряда при пълнене на газ от две жп цистерни в една автоцистерна се е скъсал маркучът. При триенето се е получила искра и се е взривила автоцистерната.

От взрива са пострадали двама мъже, съобщават от полицията. Единият е с около 90 на сто изгаряния и е настанен в реанимацията на Военноморската болница. Той е в много тежко състояние, на командно дишане. Бил е закаран в болница от случайно преминаващ гражданин.

Вторият пострадал е с контузна рана, но е в добро състояние и няма опасност за живота му.

Час и половина по-късно от пресслужбата на полицията във Варна обявиха, че пожарът е овладян. Към 18.30 часа обаче е избухнал втори тежък взрив, докато десетки пожарникари са гасили първия пожар.

Пострадали са още хора, които са откарани в болницата. Оттам не дадоха информация какво е състоянието им и колко от тях са огнеборци, само посочиха, че в реанимацията са двама души - пострадалият с 90% изгаряния, който е на командно дишане, и втори - с 25% изгаряния.

Продължават опитите да бъде овладян огънят. Има реална опасност да се взриви и втората цистерна.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?