Вторият най-търсен италиански мафиот – арестуван в Неапол

Вторият най-търсен италиански мафиот – арестуван в Неапол

След 14 години издирване един от най-търсените италиански мафиотски босове беше арестуван в Неапол. Главатарят на неаполитанската мафия Камора Марко ди Лауро беше заловен в апартамента си в Неапол, съобщиха местните медии. Той е четвъртият син на боса Паоло ди Лауро и последния останал на свобода, предаде Франс прес.

38-годишният Марко ди Лауро бе арестуван, без да окаже съпротива.

От 2006 г. за него има издадена европейска заповед за арест. Той бе втори в списъка с най-издирвани престъпници в Италия след сицилианския мафиот Матео Месина Денаро. Твърди се, че Ди Лауро е отговорен лично за няколко убийства.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини приветства успеха на операцията. "Нито минута покой за престъпниците", каза той.

Министър-председателят Джузепе Конте поздрави полицията с пост в Туитър.


Марко ди Лауро беше отведен в ареста в Неапол с полицейска кола, над която летеше хеликоптер. Сн. Кориере дела Сера

Ди Лауро беше арестуван в скромен апартамент в Неапол, в който живеел със съпругата си, съобщиха от полицията. Когато, полицаите нахлули в дома му, той бил там с двете си котки и хапвал паста. В операцията по залавянето му участваха 150 служители на реда.

Според местните медии полицаите позволили на Ди Лауро да се преоблече и да се освежи, преди да го отведат в ареста. Твърди се, че той изразил притеснения какво ще стане с двете му котки, след като го отведат. В апартамента му не са открити оръжия. Имало малка сума пари.

Извеждането му от апартамента беше наблюдавано от стотици граждани и полицаи. Някои от тях приветстваха залавянето на Ди Лауро с викове.

От полицията обясниха, че стигнали до Ди Лауро след "необичайна активност".

Според местни медии залавянето на боса на Камората е свързано с убийство, извършено по-рано същия ден. Става въпрос за убийството на съпругата на един от хората на Ди Лауро – Салваторе Тамбурино. Тамбурино се предал в полицията и признал, че застрелял жена си, с която били разделени. Според непотвърдена информация Тамбурино е помогнал на органите на реда да стигнат до Ди Лауро. Полицията нито потвърждава, нито отрича това.

Бащата на Марко – Паоло ди Лауро, беше бос на неаполитанската мафия. Той е в затвора от 2005 г., а бизнесът му е бил поет от Марко. Твърди се, че в семейството Марко Ди Лауро е наричан с кодовото име F4 – четвъртият син. Той има 9 братя и 1 сестра. До момента Марко беше единственият жив от братята, който не е в затвора.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят