Вторият процес срещу Хосни Мубарак бе отложен за неопределено време

Вторият процес срещу Хосни Мубарак бе отложен за неопределено време

Второто дело срещу бившия президент на Египет Хосни Мубарак бе отложено за неопределено време в събота, съобщиха световните агенции.

Председателстващият състава на съда в Кайро Мустафа Хасан Абдала се оттегли от делото и го прехвърли към друг съд. Това стана причина за безсрочното отлагане на повторното разглеждане на процеса, което предизвика гняв сред присъстващите в залата.

Адвокати посочиха, че докато трансферът ще даде на прокурорите повече време за събиране на нови доказателства, то той може да забави процеса с месеци, увеличавайки възможността 84-годишният Мубарак никога да не бъде окончателно признат за виновен и осъден.

"Хората искат екзекуцията на Мубарак", прозвучаха призиви в съдебната зала от гневните роднини на демонстраторите, убити при бунта през 2011 година, който свали режима на Мубарак.

Бившият египетски президент вече бе осъден на доживотен затвор заради смъртта на част от близо 850-те убити в бунта през януари и февруари.

Настоящият процес се води освен срещу бившия лидер и срещу синовете му Алаа и Гамал, бившият министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли и шестима ръководни кадри на полицейските служби. Десетимата са обвинени в корупция.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят