Второ депутатско дело блокира заради местните избори

Второ депутатско дело блокира заради местните избори

Съдебният процес срещу независимия народен представител Павел Чернев бе отложено заради участието му в кандидат-кметската кампания за столицата  В понеделник магистратите от Софийския градски съд отложиха делото срещу бившия зам.-председател на партия “Атака” Павел Чернев, обвинен за причиняване на средна телесна повреда. С мотив да не се използва съдебното решение в кметската надпревара, делото бе пренасрочено за 20 ноември.

 Павел Чернев отговаря за побоя над активиста на Български национален съюз (БНС) Ивайло Дачов от 7 февруари миналата година. Според прокуратурата Дачов е бит от депутата и двама негови охранители. Инцидентът станал при сградата на близката до националистите телевизия СКАТ.

Съвсем логично било един националист да бъде подсъдим. "Така е в цяла Европа - аз вече не роптая, приех тази съдба", заяви Чернев след края на заседанието. Той се интересувал повече от това какво ще стане с тези, които викали "Смърт на българите" по време на стълкновенията в столичния квартал "Красна поляна" през август, а не от делото си.

Предишният опит за даване ход на процеса също се провали, тъй като адвокатът на юриста Чернев не се яви в съда.

Заради участие в местните избори наскоро бе отложено и едно от делата срещу народния представител от ДПС Фидел Беев, който отново иска да влезе в кметството на Велинград.

Споделяне

Още от България