Второ обвинение за камиона ковчег с виетнамци край Лондон

В камиона бяха открити телата на 29 жертив на трафик на хора

Британската полиция е обвинила 23-годишният северноирландец Кристофър Кенеди в трафик на хора като част от разследването за смъртта на 39 виетнамци, намерени в камион край Лондон миналия месец, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Той бе арестуван на 22 ноември и ще бъде изправен в понеделник пред съд в Челмсфорд, графство Есекс, казаха от полицията. Кралската прокуратура е потвърдила обвиненията в заговор за организиране на трафик на хора с цел експлоатация и за улесняване на нарушение на британските имиграционни закони.

На 23 октомври жертвите - 31 мъже и осем жени - бяха открити мъртви в контейнера на камион, паркиран в индустриална зона в Есекс, недалеч от доковете на река Темза. Сред загиналите имаше десет тийнейджъри, сред които две 15-годишни момчета.

По-рано бяха повдигнати обвинения и към 25-годишния шофьор на камиона Морис Робинсън, също от Северна Ирландия. От него се търси отговорност за 39 убийства, заговор за трафик на хора и пране на пари. Разследващите установиха, че шофьорът е докарал контейнеровоза до Пърфлийт, Англия, където натоварил контейнера с виетнамците, пристигнал по море от Зеебрюге в Белгия.

Още трима души бяха арестувани по подозрения за участие в трафик на хора в този казус, но бяха освободени.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?