Второ заседание за царския дворец “Кричим“

Второто открито съдебно заседание по гражданското дело, образувано по иска на Симеон Сакскобургготски и сестра му относно двореца "Кричим", ще проведе в понеделник Окръжният съд в Пловдив, съобщиха от Съдебната палата.

Де се разгледат доказателствата, свързани със статута на Интендантството на цивилната листа. Съдът вече прие като писмени доказателства представените от проф. Валентин Петров 49 документа, сред които и Правилник на Интендантството, припомнят от съдебния пресцентър.

От своя страна ищците поискаха сравнително-историческа експертиза, която да даде заключение за положението и историята на този орган, както и за статута на подобни институции в европейските монархии. Искането не бе уважено от съдебния състав, тъй като касае правни въпроси, за които експертиза е недопустима, уточниха от съда.

Представителите на държавата - Областна управа и МРРБ, са направили и поддържат възражение за родова подсъдност. С оглед цената на исковете делото е подсъдно не на Окръжен съд, а на Районния съд. По това възражение съдът ще се произнесе след изслушване на заключението на съдебно-оценителна експертиза.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?