Взрив избухна до автобуса на Борусия (Д) преди мача с Монако

Има леко ранен футболист, срещата от Шампионската лига бе отложена

снимка Ройтерс

Взрив избухна точно до автобуса, превозващ футболния отбор Борусия (Дортмунд) за срещата с Монако от Шампионската лига. Експлозията се случи пред хотела на германците няколко минути преди тимът да тръгне за стадиона.

Леко ранен е защитникът Марк Бартра, който е откаран в болница. Останалите играчи са добре, съобщиха от отбора на страницата си в "Туитър". Прозорците на клубния автобус са изпочупени в резултат на взрива.  Мачът с "Монако" е отложен до сряда, предаде ББС.

Полицията обяви, че е имало общо три взрива в района на хотела на германците. Той се намира в квартал "Хьохстен" в покрайнините на Дортмунд.

Решението за отлагане на мача бе взето около 15 минути преди началото му. Фенове на стадиона бяха успокоени, че са в безопасност. Феновете на "Монако" скандираха "Дортмунд, Дортмунд".

Полският защитник на Борусия (Д) Лукаш Пишчек разказа пред полски медии, че взривът се  е случил, докато отборът се е насочвал към автобуса и играчите са минавали покрай паркираните наблизо автомобили.

“Сега всичко е наред. От взрива пострада ръката на Марк Бартра, когото веднага закараха в болница", каза Пишчек.

Испански медии цитират майката на Бартра, която е потвърдила, че синът ѝ се намира в болница, но няма сериозни наранявания. Бранителят е получил порязвания от счупените от взрива стъкла.

Все още не е ясна причината за взривовете. Полицията е започнала мащабно разследване на инцидента.

"Това, което се знае към момента е, че прозорците на автобуса са се пръснали и един човек е ранен. Все още не е възможно да кажем каква точно е била експлозията или къде точно нещо е избухнало. В момента няма доказателства, че има заплаха за посетителите на стадиона", се казва в съобщение на местната полиция.

Споделяне

Още от Свят