Взрив избухна пред български патрул в Ирак

Взривно устройство е избухнало вчера пред патрулиращи в Карбала български военни автомобили, няма жертви и пострадали, съобщи началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Никола Колев. Взривът е счупил стъклото на единия автомобил, поясни ген. Колев, цитиран от БТА. Започналото веднага разследване на инцидента в Кербала не е могло да изясни вида на взривното устройство и начина, по който то е било поставено.

Ген. Никола Колев прогнозира и възможни проблеми с техниката на българския батальон в Ирак, която е била максимално пригодена към условията там, но не е специализирана за такива мисии.

Редник Павлина Ландева, която бе ранена по невнимание в крака при инцидент в българската военна част в Карбала, е добре. Това съобщи БТА, цитирайки министъра на външните работи Соломон Паси, който е на посещение в Багдад.

Паси каза, че е разговарял с нея по телефона и Ландева го е уверила, че е добре. Тя се движи самостоятелно, чувства се добре и ще продължи да изпълнява мисията си в Ирак. Министър Паси каза, че е информирал по телефона и родителите ѝ за нейното състояние.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?