Взрив пред банков офис в Шумен, има задържан

Взрив избухна пред банков клон в Шумен около 5 ч. сутринта в събота. При инцидента няма пострадали.

По първоначалната информация по сградата е хвърлена граната, съобщи бТВ. Взривната вълна е отнесла входната врата, гледаща към централния булевард на Шумен. Районът около сградата е отцепен. Банката се намира в централната пешеходна зона на града.

Към 13.00 часа стана ясно, че силите на реда са задържали лице, за което се смята, че извършител на нападението срещу банковия клон на УниКредит Булбанк.

Изпълнителният директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян заяви, че случилото се е "провокация" или "някаква младежка лудория". В банковия клон не са получавани заплахи. Банкерът допълни, че инцидентът в Шумен е част от кампания, която цели нагнетяване на напрежението в банковия сектор.

В официална позиция на банката се посочва, че материалната щета след инцидента е незначителна. "Банката има готовност за действия при ситуации от всякакъв характер и съдейства на органите на реда. Инцидентът е редно да бъде коментиран от тях. Надаваме се полицията и прокуратурата бързо да разкрият извършителя и той да получи адекватно наказание", казват още от финансовата институция.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?