Взрив пред домовете на старозагорския кмет и областната управителка

Взривно устройство избухна пред дома на кмета на Стара Загора д-р Евгений Желев, издигнат от БСП, и областната управителка Мария Нейкова.

Засега не може да се говори за опит за покушение срещу кмета или областния управител на града, смята окръжният прокурор на Стара Загора Николай Божилов.

Бомбата е избухнала в ранните сутрешни часове в понеделник на междустълбищната площадка на втория етаж в жилищна сграда на ул. "Ал. Батенберг". На този етаж има още един апартамент, даден под наем на хора, чиято самоличност се установява.

Нанесени са значителни щети на трите апартамента на площадката, а също и на асансьорната шахта, съобщи МВР. Изпочупени са стъклата на входа. Пострадали хора няма.

По време на експлозията Мария Нейкова е била в жилището със 17- годишния си син, а Евгений Желев и съпругата му също са си били вкъщи.

Мария Нейкова каза пред журналисти, че актът е чудовищен и е посегателство срещу властта.

"Не съм засегнала ничии интереси, за да предизвикам подобна реакция, надявам се компетентните органи да открият извършители бързо", заяви тя. От тази вечер Нейкова ще се настани в друго жилище, тя не е искала от полицията лична охрана.

Като изключително опасен прецедент, който показва, че за престъпността няма защитени нива, определиха днешния взрив в Стара Загора депутатите от левицата Емилия Масларова и Димитър Димитров, избрани от Стара Загора.

Споделяне

Още от България