Windows Vista изпревари двойно продажбите на ХР

Двойно повече копия на новия Windows Vista се продават отколкото версията ХР, сочат данните на “Майкорсофт България” след пускането на новия продукт на пазара. Това съобщи във вторник управляващият директор на компанията Теодор Милев, който представи българската версия на операционната система Vista и пакета бизнес приложения 2007 Microsoft Office System. Преведено е абсолютно всичко, а не само части от приложенията, както бе направено това с Windows ХР”, отбеляза Милев.

Два дни пред Народния театър “Иван Вазов” в София “Майкросфот” ще демонстрира пред всички желаещи възможностите на двата нови продукта. Като основно предимство за домашните потребители на Vista Милев посочи разработения медия-център, който комбинира домашно кино, лесно управление на музика, снимки и игри, слушане на радио и директен запис на ТВ програми. От обявяването на Vista в края на 2006 г. досега  са сертифицирани над 1500 приложения, които позволяват съвместимост, посочи Милев. Според нуждите на потребителя се предлага и безплатен и-мейл от 2 гигабайта със защита от спам, както и други софтуерни екстри.

Пакетът Office пък може да комбинира различни операционни приложения, което е плюс за бизнеса, отбеляза представителят на “Майкрософт”. Продуктът позволява работа в екип по общи проекти, смяна на версии и синхронизирането им, както и лесно превключване на  софтуера на различни езици. Възможността за провеждане на видео конферентни разговори пък пести средства за командировъчни, допълни Милев.

Той посочи още, че политиката на компанията на Бил Гейтс в последно време е да представя новите си пакети за образователни цели на цена от няколко долара и вероятно българското правителство ще се възползва от това за нуждите на училищата.

На 10 и 11 май ще се проведат традиционните Дни на “Майкрософт” в България, като лекциите този път ще са в по-затворена форма за живо присъствие, но пък всички желаещи ще могат да проследят дискусиите на живо в Интернет, допълни Теодор Милев.

Той очерта и бъдещите планове на компютърния гигант за следващите 12 месеца, предвиждащи пускането на Windows Sever, Windows Mobile 6, System Center, ForeFront Security,предлагаща пълна антивирусна и спам защита, както и Silver Light за уеб дизайнери.   

 

 

Споделяне

Още от Бизнес