World Press Institute дава стипендия за обучение на български журналист в САЩ

World Press Institute дава стипендия за обучение на български журналист в САЩ

Фондация "Америка за България" и World Press Institute (WPI) предлагат стипендия за обучение в САЩ на български журналист с над 5 години професионален опит.

Програмата е предназначена за журналисти и фотожурналисти от печатни, електронни и онлайн медии. Кандидатите трябва да могат да осъществят деветседмично пътуване в САЩ между август и октомври 2019, както и да са български граждани с постоянно местожителство в България.

Избраният стипендиант ще стане част от група от 10 журналисти, работещи в медии от различни краища на света. Стипендията осигурява потапяне в политиката, бизнеса, културата на управление, медиите и журналистическата етика на САЩ чрез поредица от обучения, пътувания и интервюта.

Обучението се провежда в базата на World Press Institute в Минеаполис и включва пътувания до Вашингтон, Ню Йорк и други големи американски градове.

Стипендията покрива разходите за пътуване, настаняване и дневни. Документи за кандидатстване се приемат до 15 април 2019 г. Името на избрания стипендиант ще бъде обявенo в началото на май.

Кандидатства се през сайта на World Press Institutе, където е публикувана и допълнителна информация по програмата.

Споделяне

Още от България