Яхтата на Тодор Живков най-сетне продадена

Моторната яхта “Балкан”, ползвана от министър-председателя от социалистическо време Тодор Живков, бе продадена в сряда на публичен търг с явно наддаване, съобщиха от пресцентъра на Министерството на  държавната администрация и административната реформа (МДААР), организатор на третия опит за продажба на луксозния на времето плавателен съд.

Новият собственик на яхтата е "Дунав турс" АД, която е предложила 700 000 лв. в наддаването с "Капман консултинг" ЕООД. Началната цена, от която започна процедурата, беше 680 000 лева, а стъпката за наддаване - 10 000 лева.

До три дни победителят в търга трябва да преведе сумата по сметка на МДААР. Процедурата на  търга може да се обжалва в 14-дневен срок за обжалване на проведената процедура. Веднага след изтичане на този период ще се подпише договор за покупко-продажба. Предаването на яхтата трябва да стане в срок от 15 дни след сключването на договора за покупко-продажба между МДААР и "Дунав турс" АД.

Моторната яхта "Балкан" е произведена в Cantieri di Pisa S.P.A. през 1981 г. в Пиза, Италия, под наблюдението на Lloyd's Register of Shipping. В момента плавателният съд се намира на сух док във военноморската база "Атия" край Бургас.

Споделяне
Още от Бизнес

Как си обяснявате акцията на прокуратурата с обиски и арести в президентството?