Яхтата на Тодор Живков най-сетне продадена

Моторната яхта “Балкан”, ползвана от министър-председателя от социалистическо време Тодор Живков, бе продадена в сряда на публичен търг с явно наддаване, съобщиха от пресцентъра на Министерството на  държавната администрация и административната реформа (МДААР), организатор на третия опит за продажба на луксозния на времето плавателен съд.

Новият собственик на яхтата е "Дунав турс" АД, която е предложила 700 000 лв. в наддаването с "Капман консултинг" ЕООД. Началната цена, от която започна процедурата, беше 680 000 лева, а стъпката за наддаване - 10 000 лева.

До три дни победителят в търга трябва да преведе сумата по сметка на МДААР. Процедурата на  търга може да се обжалва в 14-дневен срок за обжалване на проведената процедура. Веднага след изтичане на този период ще се подпише договор за покупко-продажба. Предаването на яхтата трябва да стане в срок от 15 дни след сключването на договора за покупко-продажба между МДААР и "Дунав турс" АД.

Моторната яхта "Балкан" е произведена в Cantieri di Pisa S.P.A. през 1981 г. в Пиза, Италия, под наблюдението на Lloyd's Register of Shipping. В момента плавателният съд се намира на сух док във военноморската база "Атия" край Бургас.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?