Ямбол остава единственият областен град с КПП

230 хиляди автомобила са били върнати за 47-те дни с контролно-пропускателни пунктове

Сн. БГНЕС
Всички контролно-пропускателни пунктове на полицията на входовете и изходите на областните градове бяха свалени от полунощ. Единственото изключение са КПП-тата в град Ямбол, където епидемиологичната обстановка не позволява премахването им.
 
Причината е откритото преди дни огнище в ямболския ромски квартал "Райна Княгиня", който беше поставен под карантина заради 11 потвърдени случая на Covid-19. В сряда сутринта бяха докладвани още 8 нови случая на заразени в Ямбол.
 
Всички останали контролно-пропускателни пунктове около областните градове у нас бяха премахнати от полунощ и така влизането и излизането в тях вече се осъществява свободно.
 
Вече няма да се събират и декларации, а по магистралите ще има патрули само на Пътна полиция. Те ще следят движението и дали водачите спазват закона и шофират разумно.
 
Ограниченията за влизане и излизане от областните градове действаха в продължение на 47 дни – от 21 март. Извършваха се проверки за целта на пътуване на гражданите. Мерките са ограничили трафика с 1/3, съобщиха от полицията.
 
За този период 230 хиляди автомобила са върнати на КПП-тата. Извършени са проверки на 62 940 декларации до момента.
 
Установено е, че 3750 от шофьорите, които са декларирали, че отиват на работа, нямат трудови договори, а 528 от тях дори са регистрирани като безработни.
КППТ-а имаше на входовете и изходите на всички областни градове в страната, като по този начин се контролираше влизането и излизането от тях.
 
Ден преди премахването им бяха демонтирани и военните палатки, които пазеха полицаите на входовете и изходите на София от лоши метеорологични условия.
Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус