Янаки Стоилов имал температура и бил отпаднал, Нинова щяла да се тества последна

Янаки Стоилов имал температура и бил отпаднал, Нинова щяла да се тества последна

След като социалистът Янаки Стоилов даде положителна проба за коронавирус, в понеделник сутрин започна масово тестване на всички членове на Националния съвет и на Градския съвет на БСП-София.

"Веднага предприехме мерки да уведомим всички членове на Националния съвет и администрацията, които участваха в пленума. Създадохме организация. В събота и неделя непрекъснато бях в контакт с щаба- те даваха към мен указания какво да предприемем", каза пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя обяви, че "няма да оставим никого без грижа и внимание в този момент" и ще се тества последна.

По думите ѝ на пленума, който се проведе на 14 юни, са били предприети всички необходими мерки по указания на съответните институции- мерене на температурата на входа, дезинфекция, носене на маски и поставяне на указателни табели на столовете, за да се спазва необходимата дистанция.

Стоилов пък обясни, че лечението му ще ще продължи според клиничната картина.

"Имах сравнително висока температура два дни, обща отпадналост. Реших да се проверя и се оказа положителен тестът. Ей така предложиха, нали, тук да постъпя, все пак е рисковано, защото вкъщи има други хора. Проверяват дали се образуват някакви антитела, което обикновено е някакъв критерий, че е приключил този процес, но сигурно е твърде рано още", каза той пред БНР.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?