Янаки Стоилов: Роджър Уотърс изписа "Оставка", защото е левичар и пацифист

Янаки Стоилов: Роджър Уотърс изписа "Оставка", защото е левичар и пацифист

Причината за надписа "Оставка" по време на концерта "Стената" на Роджър Уотърс в София е това, че той има подчертано леви, пацифистки настроения и е срещу олигархията. Такъв коментар направи във вторник зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов в отговор на репортерски въпрос.

"Допускам, че чрез екипа, който организира концерта, Роджър Уотърс е получил информация, че има групи от българското общество, които участват в протестите. Вероятно като човек, който е чувствителен към масови настроения и събития, той е решил да реагира. Не виждам нещо толкова странно и изненадващо. Ситуацията има много измерения”, заяви Стоилов.

В деня преди шоуто той разговаря с бившия басист и вокалист на "Пинк Флойд" при посещението му на гроба на британския майор Франк Томпсън до с. Литаково. Тогава от БСП дори пуснаха информация за медиите по повод инициативата на рок музиканта по повод разстреляния британец, свързан с партизанското движение у нас.

Допълвайки отговора си, Стоилов обясни, че винаги се случвало така, че големите събития у нас се забелязват повече, когато някой друг отвън им обърне внимание.

Преди ден министърът на отбраната Ангел Найденов пред Нова телевизия даде друго предположение за големият надпис "Оставка", изписан на кирилица на Стената на Уотърс. "Ние не знаем коя оставка точно поиска Роджър Уотърс. Може да е на всеки", коментира той и допусна, че всъщност този акт бил "за разведряване на обстановката".

Роджър Уотърс сам е поискал по време на изпълнението на песента Mother на сцената да се появи червен надпис "Оставка". Така организаторът на концерта от петък вечер Sofia Music Enterprises (SME) отговори във Фейсбук страницата си на нападки в политически пристрастия.

Музикантът бе атакуван от проправителствения "бард" Мишо Шамара и други, че е получил пари от американския бизнесмен Джордж Сорос, който е обвиняван в подкрепа на протеста срещу кабинета "Орешарски".

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Къде му е мястото на Бойко Борисов?